Werkgever heeft pensioenadviseur nodig

0

De behoefte en de noodzaak aan goede communicatie en voorlichting over pensioen zal op korte termijn sterk groeien, voorspelt pensioenadvocaat Theo Gommer. “Nu pensioen persoonlijker wordt, moeten werkgevers meer en beter communiceren en hun werknemers helpen bij hun financiële planning.”

Gommer, managing-partner bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten en & Gommer Pensions Group, was een van de sprekers tijdens een drietal informatiebijeenkomsten voor pensioenadviseurs, georganiseerd door Scildon. Zijn samenvatting van de belangrijkste veranderingen die in het pensioenakkoord 2022 worden voorgesteld, was niet geheel positief. Gommer: “Indien we uit moeten gaan van een langdurige lage rente én we de hoogte van de pensioenen zo veel mogelijk in stand willen laten, dan is dé oplossing voor veel pensioenvraagstukken toch echt langer werken. Dat hoeft niet persé voltijds. Ook parttime en/of in combinatie met demotie zullen hierbij vormen kunnen zijn.”

Ondersteuning

Onderzoek door Scildon wijst uit dat er onder werkgevers een sterke behoefte is aan ondersteuning bij de pensioencommunicatie. Volgens Jan-Albert van Laar (foto), manager Pensioen bij Scildon, wil bijna de helft van die werkgevers die ondersteuning ontvangen van pensioenadviseurs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.