Wendy de Ruiter-Lörx nieuw bestuurslid Stv

0

Wendy de Ruiter-Lörx is per 14 oktober 2021 bestuurslid van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Zij maakte tot april 2020 deel uit van de Raad van Bestuur van Vivat. Ze vervult de vacature in het bestuur die is ontstaan na het vertrek van Jan Steenman in oktober 2019.

“Het is belangrijk dat zowel de kennis van verzekeraars als de stem van de klant goed zijn vertegenwoordigd in ons bestuur. Wendy brengt veel kennis mee over het verzekeringsvak en is daarom een waardevolle aanvulling voor ons bestuur”, aldus Elly Blanksma, voorzitter van Stv.

Loopbaan

De Ruiter-Lörx is sinds april van dit jaar managing partner bij Lexence Advocaten & Notarissen in Amsterdam. Tot 1 april 2020 was Wendy Chief Commercial Officer bij Vivat. Daarvoor vervulde zij diverse directiefuncties bij Reaal en Nationale-Nederlanden.

Samenstelling bestuur

Het bestuur van Stv bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Wendy de Ruiter-Lörx en Gerard ten Brincke, voormalig directievoorzitter De Europeesche). Er zijn twee bestuursleden met een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Marco Loos, hoogleraar privaatrecht UvA). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.