Welten stapt in business IT

0

Ontwikkelbedrijf Welten voegt met zijn nieuwe business line Business IT een derde vakgebied toe. Naast Financial Advisory & Operations en Compliance & Risk richt het zich nu ook op ondersteuning van de financiële sector op het gebied van Business IT.

Volgens directeur Chris Baelemans (foto) speelt Welten hiermee in op het gat dat door alle technologische ontwikkelingen is ontstaan tussen enerzijds de business en anderzijds IT. “Dit doen we met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen. Zo kan het business proces centraal komen te staan en kan IT optimaal worden ingezet om dit te ondersteunen.”

Digitalisering

“Banken en verzekeraars schakelen over naar andere business modellen waarin digitalisering centraal staat”, zegt Baelemans. “De functies van een aantal jaar geleden zijn niet meer de functies van nu. De technologische veranderingen gaan razendsnel. De financiële wereld wordt steeds meer gestuurd door inzichten en predicties op basis van data. Daarnaast worden steeds meer en steeds complexere processen geautomatiseerd.”

Coronacrisis

De huidige coronacrisis onderstreept volgens hem het belang van een goed werkende IT-organisatie nog eens extra. “Medewerkers zijn nog afhankelijker geworden van goede IT-voorzieningen om probleemloos vanuit huis te kunnen werken. Kortom, technologie stelt de financiële wereld in staat om in te spelen op nieuwe en veranderende klantbehoeften en situaties. Dit vraagt om IT die naadloos aansluit bij de bedrijfsprocessen en deze ondersteunt en in zijn kracht zet. Alleen door de business te begrijpen kan de IT-afdeling de bedrijfsprocessen daadwerkelijk centraal zetten. Voor IT-afdelingen ligt hier de uitdaging. Als hier onvoldoende kennis van de business aanwezig is, valt er een gat tussen het IT-domein en het business domein.”

Dienstverlening centraal

“Met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen, kunnen wij financiële dienstverleners helpen dit gat te dichten. Wij zorgen ervoor dat ondanks alle technologische veranderingen hun dienstverlening centraal komt te staan”, aldus Baelemans. “Door hun ervaring binnen de financiële sector begrijpen onze Business IT professionals het proces waar de klant mee te maken heeft én hoe IT daarin kan ondersteunen. Al onze Business IT professionals hebben dan ook minimaal hun Wft Basis-diploma.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.