‘Weinig interesse voor zzp-pensioenfonds’

0

Het zzp-pensioenfonds dat vandaag wordt gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG kan op minder interesse rekenen dan verwacht. Slechts 12,3% van de zzp’ers wil zich in 2015 aansluiten bij het fonds, zo blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 866 zzp’ers. De vier organisaties becijferden zelf eerder dat maar liefst 60% van de zzp’ers vrijwel zeker deel wil nemen aan het fonds.

Een op de drie zelfstandigen denkt dat het fonds voordelen biedt ten opzichte van huidige pensioenopties. “Veel zzp’ers regelen hun pensioen op niet-traditionele manieren, bijvoorbeeld via hun netwerk met zzp-broodfondsen of via een eigen woning”, zegt Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Storten
Sakkers: “Van de zzp’ers geeft 60% aan zijn pensioen al goed geregeld te hebben, bijvoorbeeld door middel van een eigen woning, lijfrente of spaartegoed. Van de zzp’ers die langer dan 5 jaar actief zijn, geeft 73% aan zijn pensioen goed geregeld te hebben. 42% van de zzp’ers die komend jaar meer dan 10.000 euro aan pensioengeld storten, vindt het zzp-pensioenfonds overbodig: maar liefst 81% van hen heeft het pensioen al voor elkaar. Het pensioenfonds slaat volgens Sakkers vooral aan bij zzp’ers die weinig pensioen opbouwen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.