‘Weinig huizenbezitters financieel geraakt door coronacrisis’

0

Op basis van een grootschalig onderzoek onder 4.000 consumenten concludeert Advieskeuze.nl dat de meeste huizenbezitters financieel niet geraakt zijn door de coronacrisis.

Christian Bouter (foto), medeoprichter van Advieskeuze.nl: “Maar liefst 88,6% van de respondenten geeft aan dat de pandemie geen invloed heeft op het inkomen. Bij 6,3% van de huizenbezitters blijkt het inkomen er juist op vooruit te zijn gegaan en de overige 5,1% geeft aan een lager inkomen te hebben gekregen. Ook het vermogen is bij de meeste stabiel gebleven. Echter hier blijkt het vermogen bij 79,6% gelijk gebleven, terwijl 16,3% van de huizenbezitters aangeeft dat het vermogen juist is toegenomen. De huizenbezitters die relatief het vaakst meer vermogen hebben opgebouwd zijn tussen de 25 en 35 jaar.”

Onderzoek

Advieskeuze.nl deed onderzoek in Q4 2020 en Q1 2021 onder consumenten die hun dienstverlener binnen het woondomein (hypotheekadviseur, makelaar en notaris) een review hebben gegeven. Na iedere review werden een aantal vragen voorgelegd over de invloed van de coronacrisis op de financiële situatie. Tevens werd gevraagd of er grote uitgaven zijn uitgesteld en de verwachtingen wat betreft de financiële impact voor de toekomst.

Weinig uitstel grote uitgaven

Bouter: “Slechts 13,3% van alle respondenten geeft aan dat ze grote uitgaven hebben uitgesteld vanwege de coronacrisis. Opvallend is dat vooral jongeren tussen 25 en 35 jaar dat gemiddeld relatief het minste hebben gedaan. In het onderzoek werd tevens gevraagd of men verwacht dat de coronacrisis voor de toekomst een financiële impact zal hebben. Van de respondenten heeft 86,8% het vertrouwen dat dit niet het geval zal zijn. De huizenbezitters die relatief het meest een financiële impact in de toekomst verwachten, zijn tussen de 50 en 65 jaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.