Weinig concurrentie nieuwbouwhypotheken

0

De Hypotheekschop noemt het opvallend dat de concurrentie tussen geldverstrekkers op nieuwbouwmarkt minder groot is dan bij andere hypotheken het geval is. Voor geldverstrekkers zijn nieuwbouwwoningen volgens de hypotheeketen juist gedegen, courante onderpanden.

In de wekelijkse rente-update schrijft De Hypotheekshop dat uit kadastercijfers over 2018 blijkt dat ruim 60% van alle nieuwbouwhypotheken door slechts vier geldverstrekkers wordt gefinancierd. “Hieronder bevinden zich nauwelijks regiepartijen, ondanks dat kopers van nieuwbouwwoningen de hypotheekrente in de regel langer dan gemiddeld vastzetten. Door de snelle afname van het te koop staande woningaanbod, zal het belang van nieuw te bouwen woningen in de komende jaren toenemen. De vraag is of de concurrentie tussen aanbieders dan ook toeneemt. Wellicht dat looptijdrente en extra tariefklassen hierin een factor zullen zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.