Wegener verkoopt zijn belang in Funda aan NVM

0

De NVM heeft al 70 procent van de aandelen Funda in handen. „De NVM is grootaandeelhouder, we kijken of er een mogelijkheid is om het helemaal over te nemen”, zegt een woordvoerder van de makelaarsorganisatie. De NVM neemt hier woensdag tijdens een ledenvergadering een besluit over.

Funda, opgericht in 2001, is de grootste huizensite van Nederland. Vorig jaar kreeg de site bijna 187 miljoen bezoeken. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van ruim 20 miljoen euro en heeft bijna 70 mensen
in dienst.

Wegener is uitgever van onder meer De Stentor, TC Tubantia en een aantal huis-aan-huisbladen in Overijssel. Moederbedrijf Mecom gaf eerder deze maand al een winstwaarschuwing af, het bedrijf heeft te maken met
tegenvallende advertentie-inkomsten op de Nederlandse markt.

Wegener verkocht in maart de populaire autohandelsite Autotrack.nl aan De Persgroep. Daarmee was 26 miljoen euro gemoeid. Dat gebeurde op de dag dat Mecom het tegenvallende bedrijfsresultaat over 2012 naar buiten bracht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.