Webtool ‘Aflossen, Sparen of Beleggen’

0

In samenwerking met de Nationale Hypotheekbond, heeft Scildon de webtool ‘Aflossen, Sparen of Beleggen’ ontwikkeld. Deze stelt consument en adviseur in staat heel snel een indicatie te krijgen wat de rendementsverschillen kunnen zijn tussen sparen, aflossen of juist beleggen.

Theo Krins (foto), Manager Client Serviceteam Particulier bij Scildon: “In de afgelopen jaren is vanuit de financiële sector onder het motto ‘aflossingsblij’ veel werk verzet om consumenten te bewegen een deel van hun hypotheekschuld vervroegd af te lossen. De campagne ‘Aflossingsblij’ had als doel om te voorkomen dat consumenten in de toekomst (opnieuw) in de financiële problemen zouden komen. En dat is inderdaad niet ondenkbaar bij een eventuele daling van de huizenprijzen en een stijging van de hypotheekrente.”

Bewustwording

De campagne heeft volgens Krins bij veel consumenten gezorgd voor bewustwording. “Niet aflossen van je hypotheek kan leiden tot problemen in de toekomst. De vraag of vrijwillig tussentijds aflossen wel of niet verstandig is, vraagt feitelijk echter om individueel maatwerk. Voor de ene consument kan het verstandiger zijn om eerst zijn duurdere consumptief kredieten af te lossen. Voor een ander kan het belangrijk zijn om toch een wat grotere buffer aan te houden. Ook zou de consument moeten onderzoeken of aflossen wel voordeliger is dan andere mogelijke opties, voordat het besluit tot aflossen wordt genomen. Met de websitetool ‘Aflossen, Sparen of Beleggen’ kunnen adviseurshun klanten nog beter begeleiden bij dit vaak lastige vraagstuk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.