Website vergelijkt zorgverzekeringen

0

De website mijnmedicijnvergoeding.nl geeft consumenten informatie over de vergoeding van hun geneesmiddelen bij de verschillende polissen van zorgverzekeraars. De site is uitgebreid en vernieuwd, waardoor er betere mogelijkheden zijn om de verzekeringen te vergelijken.

Consumenten en patiënten gaan zich steeds vaker bezighouden met de vergoeding van medicijnen, zeker als het om geregeld gebruik gaat. Er zijn forse verschillen tussen de uiteenlopende zorgverzekeraars met betrekking tot het beleid rond dergelijke vergoedingen. Zo kan het zijn dat een variant van een geneesmiddel door de ene verzekeraar volledig wordt vergoed en dat een andere verzekeraar hiervoor geen vergoeding geeft. Ook voor geneesmiddelen die niet onder de basisverzekering vallen, bestaan grote verschillen tussen de verschillende aanvullende verzekeringen.

De nieuwe site geeft bezoekers de mogelijkheid om ervaringen te delen over de vergoeding van medicijnen door de verschillende zorgverzekeraars. Later dit najaar is er de mogelijkheid om op aandoeningenniveau te bepalen welke zorgverzekering het beste aansluit op de persoonlijke situatie. Voor het vaststellen van de criteria die voor patiënten het zwaarst wegen, wordt samengewerkt met de patiëntenverenigingen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.