Webinar NHG Voorwaarden & Normen 2020

0

Per 1 januari 2020 gelden voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG nieuwe Voorwaarden & Normen. De belangrijkste veranderingen worden tijdens de HBC Break op dinsdag 19 november op een rij gezet en inhoudelijk van commentaar voorzien door vakexpert en trainer Rob Bär.

Het is de tweede keer dat NHG samen met de Hypotheek Business Club (HBC) een webinar organiseert waarin de nieuwe Voorwaarden & Normen worden uitgelicht. Het webinar op dinsdag 19 november brengt de hypotheekadviseur in ruim een half uur volledig op de hoogte van de NHG-mogelijkheden per 1 januari 2020, die niet mogen ontbreken in het hypotheekadvies. Schrijf je hier kosteloos in voor het webinar op 19 november om 12:00 uur.

Enkele belangrijke veranderingen in de Voorwaarden & Normen 2020 zijn:

Borgtochtprovisie en kostengrenzen

Voor 2020 is de borgtochtprovisie vastgesteld op 0,7% en stijgt de kostengrens vanaf 1 januari naar 310.000 euro. Wordt er geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, dan is de maximale kostengrens 328.600 euro.

Passende provisie

De klant betaalt vanaf 1 januari bij het oversluiten van een NHG-lening alleen borgtochtprovisie over het deel dat hij meer wil lenen.

Kostengrens versus leengrens

Voor meer uniformiteit binnen de Voorwaarden & Normen gaat de kostengrens bij het aankopen van een woning ook gelden voor oversluiten. Door deze wijziging is het niet meer mogelijk om een lening van niet-NHG over te sluiten naar NHG als de woningwaarde hoger is dan de kostengrens.

Daarnaast is het bij oversluiten niet meer verplicht om de bijkomende kosten mee te financieren. Het is toegestaan om deze uit eigen middelen te voldoen, zodat de kostengrens volledig kan worden benut voor de uitstaande lening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.