Webinar Assurantieclubs over levenmarkt

0

Op 21 april organiseert de Federatie van Assurantieclubs het webinar ‘FvActueel: kansen op de levensverzekeringsmarkt’. Voorzitter van de Federatie, Bert Sonneveld, ontvangt dan financieel planner Alex Erlings (MYLA finance) en Joke Verbaan, operationeel manager bij herverzekeraar De Hoop.

Het is de bedoeling om tijdens het webinar een vertaling te maken naar de praktijk van levensverzekeringen: welke behoeften hebben klanten die bij een financieel adviseur of planner aankloppen? Maar ook: welke drempels zijn er bij klanten die hulp zoeken? De aandacht gaat daarbij uit naar waar je als adviseur op moet letten. Ook wordt gekeken naar de richtingen die interessant zijn om als kantoor in te investeren. “Het is een gemiste kans voor financieel adviseurs om klanten in de kou te laten staan met behoeften die mogelijk met een levensverzekering in te vullen zijn”, aldus Sonneveld.

FvActueel

Het FvActueel-webinar is met name bedoeld voor financieel adviseurs die actief zijn in de levensverzekeringenmarkt. “Maar ook voor adviseurs met schade- of inkomensverzekeringsklanten is het webinar de moeite waard; zeker voor adviseurs met/zonder Wft Vermogen en/of Wft Pensioen die een signaalfunctie (willen) hebben”, schrijft de Federatie van Assurantieclubs in de aankondiging. “In een uur weet je wat er speelt in de levensverzekeringsmarkt. En met die kennis kunnen ook zij hun klanten beter helpen met het bepalen van wat hun behoefte precies is.”

Iedereen is welkom

Leden van de aangesloten Assurantieclubs en alle andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om het webinar te bekijken. Aan niet-leden vraagt de Federatie alleen toestemming of de besturen van Assurantieclubs hen mogen benaderen met de vraag om lid te worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.