WDI helpt kredietverstrekkers bij risico-inschatting

0

Experian introduceert met zijn nieuwe oplossing Web Data Insights (WDI) voor kredietverstrekkers een speciale risicomatrix voor kleine en middelgrote bedrijven. Volgens het bedrijf is het beoordelen van het kredietrisico voor zakelijke klanten, en met name beginnende bedrijven en mkb-organisaties, is geen sinecure.

Herman Peeters, senior global consultant bij Experian: “Veel kredietverstrekkers hebben er moeite mee om gefundeerde beslissingen te nemen als gevolg van de beperkte beschikbaarheid van bedrijfsgegevens, een gebrek aan effectieve business intelligence, complexe servicevereisten en verouderde risicomodellen. Wij bieden een oplossing voor deze problemen met WDI. Dit is een uitgebreide analytics-oplossing die het mogelijk maakt om het kredietrisico van bedrijven te beoordelen aan de hand van niet-traditionele data. Gebruikers kunnen daarmee een beter gefundeerd en evenwichtiger inzicht krijgen in de kredietrisico’s van kleine en middelgrote bedrijven. Dit draagt bij aan een betere financiële inclusie.”

Big data

De moderne wereld draait op data. Peeters: “Wijs worden uit deze data is van cruciaal belang voor bedrijven en hun klanten om optimale resultaten te boeken. Doorbraken op het gebied van technologie en software stellen bedrijven in staat om een effectievere en geavanceerde aanpak van gegevensanalyse te hanteren om risico’s slimmer te ondervangen en hun zakelijke groei, operationele efficiëntie en concurrentievermogen te bevorderen. De nieuwe gegevensbronnen die WDI benut, maken het mogelijk om voorspellende modellen voor het beheer van kredietrisico’s te ontwikkelen. Deze modellen gaan veel verder dan de ‘traditionele’ interne data en gegevens van kredietregistratiebureaus. Experian gelooft en investeert in deze sector en verwerft in de praktijk bewezen ervaring zodat het in diverse landen oplossingen kan aanbieden voor de verzameling en analyse van big data, datawetenschap, geavanceerde analyses en slimme kredietverlening.”

Sneller

“Met Web Data Insights helpen we bedrijven die kredieten aan mkb-organisaties verstrekken met het optimaliseren van hun modellen en de ‘customer journey’. Web Data Insights biedt krachtige toegevoegde waarde, zeker voor aanvragers met een dun kredietdossier”, zegt Peeters. “Web Data Insights biedt financiële instellingen en de kleine en middelgrote bedrijven die ze bedienen snel en eenvoudig inzicht in respectievelijk risico’s en de redelijkheid van aflossingsverplichtingen. De oplossing stelt kredietverstrekkers bovendien in staat om de beste producten en processen voor mkb-organisaties te identificeren. De snelheid, het innovatiegehalte en de schaalbaarheid van WDI stellen kredietverstrekkers in staat om hun acceptatie- en afwijzingsprocessen voor kleine en middelgrote bedrijven ingrijpend te verbeteren. De oplossing maakt hun processen sneller en nauwkeuriger. Kredietverstrekkers kunnen zo hoogwaardige klanten sneller goedkeuren en ze uit handen van de concurrent houden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.