Wat u moet weten over de Groningse aardbevingsschade

0

De NAM moet naast de directe schade als gevolg van aardbevingen ook de waardevermindering van woningen compenseren. Maar wie komt er in aanmerking voor deze vergoeding? En aan welke voorwaarden moeten de Groningse woningbezitters voldoen?

Wist u dat mensen met schade aan de woning die is ontstaan door gaswinning een grotere kans lopen om problemen te krijgen met het betalen van hun hypotheek, dan mensen buiten het aardbevingsgebied? Dat staat in een onderzoek van hoogleraar Volkshuisvesting George de Kam. Maar liefst 80% van de deelnemers die meededen aan dit onderzoek heeft nu of krijgt naar verwachting in de toekomst problemen met een restschuld op de woning.

Wat u moet weten

Door jarenlange aardgaswinning verzakt de bodem in Groningen en neemt het aantal aardbevingen toe. Huizenbezitters in de provincie hebben daardoor naast directe schade te maken met waardedaling, onverkoopbare huizen, woningen die onder water staan en sinds kort ook met een nieuw fenomeen: NAM-vergoedingen. Welke rol kunt u als financieel adviseur spelen? En wat moet u weten om de meest gestelde vragen van klanten uit de regio te beantwoorden?

Lees het hier in het artikel van René Teuwen in de nieuwste e-InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.