Wakkerpolis gaat heel hard door

0

Nationale Nederlanden overweegt beroep aan te tekenen bij de beroepscommissie of bij de gewone civiele rechter inzake de tussenuitspraak van Kifid over woekerpolissen. NN zegt verrast te zijn door de uitspraak. Maar zegt niet waarom ze het niet eens is met de uitspraak. Onduidelijk is wanneer het Kifid met een definitieve uitspraak komt. Met beroep erbij is NN zo een jaar verder.

NN deed overigens deze week geen enkele toezegging in het gesprek woensdagochtend met Wakkerpolis.nl. Wie meent in zijn recht te staan, zal individueel bij de verzekeraar moeten klagen, zo reageerde NN.

Volgens Bert Jan Tiesinga van New Flame, initiatiefnemer van Wakkerpolis.nl is het gesprek reden om alleen maar nog meer aan de weg te gaan timmeren. Tiesinga: “Blijkbaar hoopt men dat de meeste mensen het erbij laten zitten. Dat is nu de vraag: gaat de klant zijn mond open doen of blijft hij inderdaad zitten. Als 100.000 mensen of meer wel in beweging komen, dan kan NN niet meer doen alsof er niets aan de hand is. Wij gaan heel hard door.”

Wakkerpolis denkt ook dat Kifid niet content is met alle zaken die op haar af gaan komen. Want verwacht mag worden dat NN de klachten die individueel worden ingediend afwijst, waarna de polishouder naar Kifid zal gaan. En Kifid zei eerder ooit in de woekerpolisaffaire gelijksoortige zaken graag te bundelen. Wakkerpolis zal hoe dan ook proberen zoveel mogelijk klanten te bewegen een klacht in te dienen bij NN.

Momenteel hebben zich 300 NN-klanten bij Wakkerpolis aangemeld. Een van die klanten is overigens al in een Kifid-procedure tegen NN. Tiesinga wijst erop dat ook al zou NN in beroep gaan tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, dat het concern dan toch gehouden is vast te betalen. De Geschillencommissie oordeelde onlangs dat NN niet duidelijk was over de eerste kosten in zijn beleggingsverzekering en dat de betreffende polis herrekend moet worden alsof er geen eerste kosten waren. Overigens heeft NN in het gesprek met Wakkerpolis volgens Tiesinga niet gezegd waarom de verzekeraar het niet eens met de uitspraak.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.