Waarde uitvaartpolis beter communiceren

0

De meeste Nederlanders met een uitvaartverzekering hebben geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn. Tweederde van hen controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren tussen de 18 en 25 jaar halen het gemiddelde fors naar beneden, blijkt uit onderzoek van Monuta.

Onderzoeksbureau NL-Eyes voerde het onderzoek uit onder ruim 2.100 Nederlanders. Driekwart van de respondenten bleek verzekerd voor de kosten van hun uitvaart. De rest verwacht een andere oplossing te hebben als het zover is of is er nog niet mee bezig geweest. 43% heeft überhaupt geen idee wat een uitvaart kost.

Niet toereikend

Een kwart van de verzekerden denkt dat de waarde van hun uitvaartverzekering niet toereikend genoeg zal zijn om de kosten van de uitvaart mee te bekostigen. Dat bleek een terechte constatering. De ondervraagden bleken gemiddeld een dekking van 6.777 euro te hebben. Een uitvaart kost volgens Monuta – afhankelijk van de wensen – al gauw tussen de 6.500 en 11.000 euro.

Slechts een kwart van de verzekerden bekijkt jaarlijks de waarde van zijn uitvaartverzekering. Een op de acht doet dat één keer per twee jaar en het grootste gedeelte (66%) doet dit zelden tot nooit.

Jongeren

Van de jongeren die niet verzekerd zijn, denkt 56% überhaupt niet na over financiële middelen voor hun toekomstige uitvaart. Onder ouderen (66+ jaar) is dit 4%. Van de jongeren die wel een uitvaartverzekering hebben, weet 70% niet waarvoor ze precies verzekerd zijn en of dit voldoende is om uiteindelijk de kosten van de uitvaart mee te kunnen betalen. Gemiddeld zijn jongeren volgens dit onderzoek verzekerd voor ongeveer 5.500 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.