Waard koopt verzekeringsportefeuille Argenta

0

Waard Verzekeringen neemt de verzekeringsportefeuille van Argenta over. Deze Nederlandse levensverzekeringenportefeuille bevat circa 44.000 polissen. Aan de polissen en voorwaarden van klanten verandert niets.

Eind september nam het kleine Waard Verzekeringen, gevestigd in Wognum, al de levensverzekeringenportefeuille van Monuta over.

De samenwerking met Waard past in de strategie van Argenta om te focussen op wonen en vermogen. “Door de verzekeringen te combineren kunnen we de continuïteit waarborgen en ook in de toekomst goede woning gerelateerde verzekeringen aan onze klanten blijven aanbieden”, aldus Ronald Touwslager, CEO Argenta Nederland.

Argenta is in Nederland al meer dan 20 jaar actief met als kernactiviteit het aantrekken van spaargeld en het verstrekken van hypotheken. Aanvullend werden levensverzekeringen aangeboden. Vanwege de ontwikkelingen in de markt van levensverzekeringen besloot Argenta in 2018 om te stoppen met het actief aanbieden van nieuwe levensverzekeringen in eigen beheer.

Touwslager: “Argenta stelt hoge eisen aan het niveau van dienstverlening aan klanten en adviseurs. Om dit voor de lange termijn te waarborgen zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte overnamekandidaat voor de portefeuille levensverzekeringen. Die hebben wij gevonden in Waard, een partner die net als wij de klant echt centraal stelt. Aan de polis en voorwaarden die van toepassing zijn voor de klanten verandert er dan ook helemaal niets”.

Lorens Kirchner, algemeen directeur Waard Leven: ”Deze overname past goed in onze strategie om polissen die niet meer passen bij andere verzekeraars een nieuw thuis te bieden. Waard is goed in staat het gewenste niveau van dienstverlening voor deze klanten waar te maken en wij zullen er voor zorgen dat klanten geen nadeel van deze overstap ondervinden”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.