Waarborgfonds geeft duidelijkheid over dekking

0

Het Waarborgfonds Motorverkeer laat mensen via een interactieve video zien welke voorwaarden worden gesteld voor dekking van een schade via het Waarborgfonds. Door gebruik te maken van dit hulpmiddel weet de consument meteen of een claim indienen zin heeft.

Met dit hulpmiddel wil het Waarborgfonds het aantal onterecht ingediende claims terugdringen. De video is een digitale beslisboom waarbij voor elk beslismoment een kort filmpje wordt getoond met uitleg over de te nemen beslissing. Er wordt uitgelegd wat de criteria zijn voor het indienen van een claim bij het Waarborgfonds bij schade aan het motorvoertuig, andere materiële schade of letselschade. Zo kunnen mensen eenvoudig zien of in hun situatie de schade mogelijk kan worden uitbetaald door het Waarborgfonds en of dus een claim indienen zinvol is.

De Vereende

Het Waarborgfonds wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds. Verzekeraar De Vereende voert de werkzaamheden en het management uit voor het Waarborgfonds Motorverkeer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.