VvE’s onzeker over veiligheid verduurzaming

0

Gistermiddag werd tijdens een live webinar de eerste handreiking ‘Energieopslag en/of -opwekking op daken van collectieve woongebouwen’ toegelicht door het Instituut voor Fysieke Veiligheid, Veiligheidsregio Rotterdam en het bedrijf Voor de VVE.

In de handreiking worden de risico’s van Elektriciteit Opslag Systemen (EOS’en) op daken van deze gebouwen nader verkend. Ook krijgen adviseurs risicobeheersing en de incidentbestrijding van de brandweer handvatten aangereikt hoe hiermee om te gaan. Datzelfde geldt voor (verenigingen van) eigenaren van collectieve woongebouwen en het bevoegd gezag. De handreiking is door het lectoraat Energie- en transportveiligheid opgesteld, samen met Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het bedrijf Voor de VVE.

Brand voorkomen

Van de ruim 600 VvE’s, woningcorporaties, Gemeentes en beheerders die gisteren deelnamen aan het webinar, gaf 47% vooraf aan dat zij niet precies wist waar een installatie aan moet voldoen om veiligheid te waarborgen en 58% zei dat hier nog te weinig transparantie en helderheid over is. Bij gebrek aan passende wet- en regelgeving én gezien de onzekerheid over de veiligheid bij VvE’s, worden in de handreiking alle maatregelen en adviezen op bouwkundig, installatietechnisch en organisatorisch gebied omschreven. Hiermee wil men ernstige ongevallen, zoals brand, in de toekomst voorkomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.