VVD haalt hypotheeksite van internet

0

De VVD heeft de website ‘redjehypotheek.nl’ van internet gehaald, zo meldt de NVM. De website moest het standpunt van de partij over het behoud van de hypotheekrenteaftrek kracht bijzetten.

Op de website stonden persoonlijke verhalen van mensen, die bang waren dat de hypotheekrenteaftrek beperkt of zelfs afgeschaft zou worden. Wie ‘redjehypotheek.nl’ intikt, wordt nu doorgeleid naar de VVD-site.

Initiator van de site was toenmalig campagneleider Stef Blok, momenteel tevens de beoogde minister van Wonen. Over de site zei Blok toen het volgende: “Wij hebben deze site gelanceerd, omdat de hypotheekrenteaftrek voor ons een speerpunt is. In ons verkiezingsprogramma staat heel duidelijk dat dit een heel belangrijk thema voor ons is. De hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis.”

Blok meende toen ook dat aan de hypotheekrenteaftrek tornen geen bezuiniging is, maar een belastingverhoging. “Het is van belang om dit onderscheid helder te hebben. Het is snijden in een aftrekpost voor de belastingen. De VVD is vanouds tegen hogere belastingen. Wij vinden dat mensen zelf hun leven moeten kunnen invullen en dus ook zelf over hun portemonnee moeten kunnen beslissen. Dat een groot een deel van de hypotheekrenteaftrek bij de hoogste inkomens terechtkomt, is logisch. Want zij betalen ook veel inkomstenbelasting.”

Inmiddels is de VVD van mening veranderd en wordt er de aftrek zowel voor nieuwe als bestaande hypotheekgevallen beperkt. De beperking voor starters gaat op 1 januari in.

Bron: NVM

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.