VvAA krijgt erkenning voor luisterend oor

0

VvAA is onlangs door Stichting toetsing verzekeraars (Stv) getoetst aan de Gouden Oor Standaard. Het resultaat van deze re-audit was een Gouden Oor Erkenning niveau 2 voor de onderdelen Verzekeringen, Legal en Ledenservice.

Stichting Gouden Oor stimuleert organisaties maximaal te luisteren naar hun klanten. Daarvoor onderzoeken certificerende instellingen jaarlijks het luisterend vermogen van organisaties. De Gouden Oor Erkenning is een bewijs dat een organisatie goed luistert naar de wensen van de klant en moet andere organisaties stimuleren de stem van de klant te integreren in hun dienstverlening en zodoende structureel de klantbeleving naar een hoger plan te tillen.

Ron van Kesteren, directeur Stichting toetsing verzekeraars: “VvAA toont aan dat het al jaren het klantbelang centraal stelt en echt wil weten wat er bij klanten leeft.”

Erkenning kent vijf sterrenniveaus

Via een audit op basis van de Gouden Oor Standaard wordt vastgesteld in welke mate een organisatie voldoet aan de eisen van de Gouden Oor Standaard. De score wordt uitgedrukt in vijf niveaus van erkenning met 1, 2, 3, 4 of 5 sterren. Certificerende instellingen die zijn geaccrediteerd om organisaties te auditen en te erkennen op basis van de Gouden Oor Standaard zijn: Certificatie in de Zorg, Lloyd’s Register, Stichting toetsing verzekeraars (Stv) en Vedas Quality. De Gouden Oor Erkend niveaus 4 en 5 zijn nog niet zo lang geleden toegevoegd en tot op heden nog niet uitgereikt aan een organisatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.