Vrouwen en mannen krijgen bij ASR gelijke beloning bij gelijk werk

0

Bij ASR is geen sprake van een loonkloof tussen mannen en vrouwen; zij krijgen een gelijke beloning bij gelijkwaardige arbeid. Dit blijkt uit de jaarlijkse Gender Pay Gap analyse van de verzekeraar.

Gendergelijkheid is een belangrijk onderwerp binnen het beleid Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie (DGI) bij ASR. Om te monitoren of het beleid ook in de praktijk goed uitpakt, voert de verzekeraar onder andere jaarlijks een Gender Pay Gap analyse uit. Hieruit blijkt dat mannen en vrouwen gelijk worden beloond bij gelijk werk. Jolanda Sappelli, directeur Human Resources: “Daarmee is de Gender Pay Gap bij ons 0%. De (gecorrigeerde) loonkloof bij Nederlandse bedrijven is 5%, in het nadeel van vrouwen. Dit blijkt uit het nationaal salarisonderzoek 2021 van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit.”

Evenredige verdeling

Sappelli: “Onze ambitie gaat verder dan gelijke beloning van mannen en vrouwen. Zo streven we ook naar een meer evenredige verdeling van mannen en vrouwen in managementfuncties en specialistische functies. Enerzijds moet deze verbetering van diversiteit komen uit de interne doorgroei van vrouwen, anderzijds uit de instroom van meer vrouwen die bij ASR komen werken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.