Vroege koper in Diemen zit goed

0

De nieuwe Ortec Finance Maandalert Woningmarkt maakt inzichtelijk wat de prijsstijgingen per gemeente zijn geweest, sinds het dieptepunt van de bankencrisis in 2013. De prijzen stegen het hardst in de gemeente Diemen, een woning werd hier tussen 2013 en nu gemiddeld 123% meer waard.

De grootste stijgingen worden ook in dit onderzoek genoteerd in de grote steden in de Randstad. Wanneer je in Diemen in 2013 een woning kocht voor 200.000 euro is deze woning nu 446.000 euro waard. Naast Diemen zijn de koplopers in de Randstad de steden Amsterdam en Utrecht met een stijging van 121% sinds 2013, blijkt uit de Maandalert.

Het verschil met de Zeeuwse gemeente Hulst is erg groot. Hier stegen de prijzen in dezelfde periode met 48% het minst. Opvallend is dat de prijsstijgingen bij de appartementen het grootst is in de gemeenten met de grootste prijsstijgingen. In gemeenten waarbij minder hoogbouw aanwezig is, stijgen de rijwoningen het meest.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.