Vrijwilligersdag Aegon gaat de grens over

0

Vrijdag komen de medewerkers van Aegon en TKP Pensioen in actie tijdens de ‘Force for Good day’. Deze dag komt voort uit de Vrijwilligerswerk Vrijdag van Aegon en heeft dit jaar een internationaal karakter gekregen als onderdeel van de eerste Force for Good-week van Aegon en Transamerica.

In Nederland komen de medewerkers in actie in de steden waar Aegon en TKP Pensioen een vestiging hebben. Dat is in Leeuwarden, Den Haag en Groningen. Ruim 400 medewerkers helpen vrijdag bij uiteenlopende lokale initiatieven. Zo helpen zij bij activiteiten voor mensen met een beperking, gaan op pad met ouderen naar markten en musea, steken de handen uit de mouwen bij verschillende kluswerkzaamheden en helpen bij voedselbanken met voedselpakketten en kinderverjaardagtraktaties. Ook zal een grote groep in het pakhuis van Sinterklaas honderden cadeaus inpakken voor kinderen uit gezinnen die kampen met (verborgen) armoede.

Behalve activiteiten op locaties, kunnen medewerkers ook vanuit huis hun talenten inzetten voor het goede doel. Zo gaat een groep data-analisten van Aegon hun skills inzetten voor Geldfit – een non-profitorganisatie die mensen helpt met informatie en tips over geldzaken. Zij zullen onder andere analyses uitvoeren ten behoeve van het noodfonds energie, ondersteunende regelingen van gemeenten en voor ondernemers.

Force for Good-week

De Force For Good day van Aegon bestaat al sinds 2014. Dit jaar valt deze in de voor het eerst wereldwijd georganiseerde Force for Good-week (5 t/m 12 mei) van Aegon en Transamerica. In de UK, USA en Europa komen deze week in totaal duizenden mensen in actie voor honderden goede doelen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.