Vrees voor economie drukt vertrouwen woningmarkt

0

Steeds minder consumenten geloven dat de coronacrisis de woningmarkt negatief beïnvloedt, zo blijkt uit de nieuwe Eigen Huis Marktindicator. Nog maar 8% van de ondervraagden meent dat de huizenprijzen zullen dalen en 32% voorziet een rentestijging.

In juni lagen deze percentages door de coronacrisis nog op respectievelijk 20% en 44%. Hoewel bijna een derde van de ondervraagden zegt in zijn oordeel over de situatie op de woningmarkt niet te zijn beïnvloed door de coronacrisis, laat een tweederdemeerderheid het vertrouwen in de woningmarkt nog wel afhangen van de coronacrisis. De meeste van hen vrezen vooral voor de economie.

De VEH-stemmingsgraadmeter van de woningmarkt steeg in september met twee punten naar een score van 99, nog 1 punt onder de neutraalwaarde van 100. Van de ondervraagden vindt 37% het nu een slecht moment om een huis te kopen. Niet alleen de economische situatie, maar juist ook de woningschaarste en hoge prijzen dragen aan dit sentiment bij.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.