Vraagtekens bij haalbaarheid PE-deadline

1

Adfiz, CFD en OvFD hebben bij het CDFD geïnformeerd naar de gevolgen van de huidige lockdown op de capaciteitsvraag voor de PE-examinering. Volgens de brancheorganisaties maken adviseurs zich zorgen of de noodzakelijke PE-diploma’s vóór april – als de huidige PE-termijn afloopt – behaald kunnen worden.

Als gevolg van de huidige lockdown zijn geplande examens in sommige gevallen niet doorgegaan of verplaatst naar een latere datum. Dit kan zijn weerslag hebben op het op tijd kunnen behalen van PE-examens, zeggen de brancheorganisaties in een gezamenlijk statement. “Feit is dat diploma-houders opnieuw te maken hebben met een periode waarin zij door ingrijpende ontwikkelingen die buiten hun invloedssfeer liggen, in bepaalde gevallen hinder ondervinden bij het afleggen van de PE-examens. Dat is ook terug te zien in de cijfers die het CDFD hierover in november 2021 verstrekte.”

Waarborgen of verlengen

Uit die cijfers bleek dat nog een flink aantal adviseurs één of meer PE-examens moeten halen. Op 30 november waren de adviesbevoegdheden van 48,8% van de beroepskwalificaties verlengd. Concreet vragen de brancheorganisaties nu naar maatregelen die het CDFD neemt om de benodigde capaciteit voor het afleggen van de PE-examens te waarborgen. Ook wordt gevraagd of het CDFD overweegt de huidige PE-termijn te verlengen.

Vorig jaar hebben Adfiz, CFD en OvFD het CDFD tevergeefs verzocht om toe te staan dat exameninstituten plaatsonafhankelijke, digitale examens kunnen aanbieden. Het CDFD zag hiervoor geen mogelijkheden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.