Voorspellende CatRobo categoriseert betaaldata

0

De nieuwe PSD2 API tool CatRobo van AdviceRobo categoriseert betaaldata en voorspelt vroegtijdig mogelijke betaalachterstanden. Hiermee zijn banken volgens de Nederlandse fintech onderneming beter in staat betaaldata te gebruiken in hun kredietbeslissing.

AdviceRobo biedt credit riskmanagement oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie (AI). De afgelopen 6 maanden heeft het bedrijf samen met KPMG een nieuwe AI-toepassing ontwikkeld met betaaldata van consumenten die een lening aanvragen. De toepassing geeft inzicht in de verschillende uitgaven- en inkomsten-categorieën, waardoor een voorspelling van betaalachterstanden op individueel niveau mogelijk is.

Europees maatwerk

De CatRobo tool categoriseert inmiddels 70% van de betaaltransacties automatisch, zegt AdviceRobo in een toelichting. “De API vertaalt automatisch de verschillende dataformats zoals Nederlandse banken die hanteren. Voor banken in andere EU-landen maken we de API binnen een paar weken op maat.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.