Voorsorteren op bemiddel-only

0

Wat Marcel Bax, directeur Home Invest, betreft gaan alle aanbieders op basis van execution-only bemiddeling aanbieden. Adviseurs die dit nog steeds als broodroof zien, zullen uiteindelijk worden ingehaald door de jonge generatie adviseurs voor wie dit heel normaal is.

Zijn toekomstbeeld: een adviseur die adviseert en de klant die kiest waar hij dit advies omzet in een product.

Het klinkt natuurlijk mooi, maar de gemiddelde aanbieder doet het gegeven advies nog eens dunnetjes over als de klant met dit advies in de hand voor een product bij hem aanklopt, inclusief factuur voor advies en bemiddeling. Precies dat is wat de klant frustreert. Bax vindt dat de AFM hier moet ingrijpen en een echt level playing field creëert om de kosten voor de consument te verlagen.

Bemiddel-only

Op termijn gaan alle aanbieders op basis van execution-only bemiddeling aanbieden, verwacht Bax. Hij is zich ervan bewust dat hierdoor een deel van de adviseurs tegen het zere been wordt geschopt. Maar bemiddel-only is wel een oplossing voor dit probleem, zegt hij.

Lees hier gratis het hele interview met Marcel Bax in de nieuwe e-InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.