Vooral hondenbezitter dekt risico af

0

Honden- en katteneigenaren kiezen er steeds vaker voor om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor hun huisdier. Reaal Dier & Zorg noteert een stijging van 20% ten opzichte van vorig  jaar. Uit een analyse van 12.395 polissen blijkt dat 80% van alle afgesloten verzekering voor honden is.

Reaal Dier & Zorg deed naar aanleiding van Wereld Dierendag onderzoek naar honden en katten met een huisdierverzekering. Manager Cynthia Jensma heeft er geen verklaring voor waarom katten er met 20% maar bekaaid van afkomen. Uit de analyse wordt wel duidelijk dat de katteneigenaar vaker dan de hondeneigenaar kiest voor nul euro eigen risico. Van de katteneigenaren die voor hun kat een ziektekostenverzekering afsluiten, kiest 56 % voor een eigen risico van nul euro, bij honden is dat 47%.

Hond vaker de grens over

Daarentegen nemen katteneigenaren hun kat niet vaak mee op vakantie naar het buitenland. Dat blijkt ook wel bij het afsluiten van de huisdierverzekering, slechts 1% kiest voor de aanvullende dekking Buitenland. Voor de hond is dit 9%. Van de bij Reaal Dier & Zorg afgesloten huisdierverzekering, is bij de kat 73% van de polishouders een vrouw. Bij de hond is dit 62%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.