Voogd & Voogd en Heilbron kondigen fusie aan

0

Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep hebben het voornemen uitgesproken te fuseren. “Het versterkt onze positie als serviceprovider voor adviseurs en verzekeraars en biedt ons de mogelijkheid om ons aanbod voor klanten te verbreden en te verdiepen”, zegt Michael de Nijs, CEO Voogd & Voogd.

De fusie resulteert in een onderneming van in totaal 1.600 medewerkers met 32 vestigingen in heel Nederland. Voogd & Voogd en de Heilbron Groep samen bieden een combinatie van zakelijke verzekeringsdienstverlening op het gebied van arbeid en inkomen, ziekte en verzuim en zorg, met dienstverlening voor particuliere verzekeringen op het gebied van acceptatie en administratie van schadeverzekeringen, premie-incasso, schadeafhandeling en uitbetaling.

Het bestuur van de nieuwe combinatie zal bestaan uit Michael de Nijs (voorzitter), Frank Germans en Marco Gregoor. De Raad van Commissarissen zal bestaan uit Bas de Voogd, Lex Geerdes en afgevaardigden van de grootaandeelhouders. Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments blijft na de voorgenomen fusie aan als belangrijke aandeelhouder.

Eerste fusie in 112 jaar

In het eerste kwartaal van 2021 werken beide partijen de fusie verder uit. Bij deze fase zullen medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken worden. De Nijs: “In de 112 jaar van ons bestaan is dit de eerste keer dat we een fusie aan zullen gaan. En de Heilbron Groep is hiervoor de uitgelezen partij: deze fusie biedt volop kansen voor klanten. Met Heilbron Groep’s aanvullend portfolio aan producten en diensten, hun enorme commerciële slagkracht – en volop mogelijkheden om onze sterke punten in technologie en particuliere dienstverlening verder in te zetten. We gaan nu samen zeker stellen dat deze fusie voordelen biedt aan onze klanten en onze medewerkers. Want zij zijn onze absolute prioriteit.”

Ervaring met overnames

Heilbron Groep’s heeft ruime ervaring opgedaan in overnames en fusies. Marco Gregoor, CEO Heilbron Groep: “Wij hebben enkele jaren geleden bewust gekozen voor een ‘buy-and-build’-strategie om ons aanbod te versterken en ervoor te zorgen dat we kantoren hebben die ons dichterbij nog meer klanten in de Nederlandse markt brengen. Dit betekent ook dat wij ruime ervaring hebben met het succesvol integreren van organisaties; met medewerkers te helpen om goed in een nieuwe organisatie te landen; en ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot nieuwe product-opties die de uitbreiding biedt – en tegelijkertijd het echte familiegevoel te behouden met onze ondernemers en alle medewerkers. Daarin willen we nu samen met Voogd & Voogd een nieuwe stap nemen. Samen kunnen we internationale marktpartijen unieke toegang bieden tot de Nederlandse markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.