‘Volmachtmarkt presteert beter dan verzekeraars’

0

De volmachtmarkt kent binnen de grootste verzekeringsbranches een lager dan gemiddelde schaderatio in het boekjaar 2017 en het marktaandeel van de NVGA-leden is verder gestegen tot 28,1% aan premievolume schadeverzekeringen.

Dit blijkt uit de Performancemonitor Volmacht 2017 (Schade) van de KoKo Kroup. Deze adviesgroep heeft op verzoek van de NVGA de performance van de leden van de vereniging over het boekjaar 2017 inzichtelijk gemaakt en heeft deze vergeleken met de performance van alle verzekeraars tezamen en individuele verzekeraars actief in de volmachtmarkt.

Positieve bijdrage

De NVGA zegt verheugd te zijn dat het beleid van de afgelopen jaren ertoe heeft bijgedragen dat de volmachtmarkt in 2017 een positieve bijdrage heeft geleverd aan de gemiddelde schaderatio. “Wij realiseren ons dat één waarnemingsjaar nog onvoldoende is voor een fundamentele eindconclusie. Ook blijkt uit het rapport dat meer inzicht in de kostenstructuur noodzakelijk is om tot een verantwoord vergelijk te komen”, aldus de branchevereniging

Verbeterpunten

Daarom zal de NVGA onderzoeken op welke wijze zij opvolging kan geven aan de door KoKo Kroup aangegeven verbeterpunten, bijvoorbeeld binnen de nieuw te ontwikkelen geïndividualiseerde beloningsstructuur. “Het is aan de verzekeraars en DNB om te bepalen of en zo ja, op welke wijze zij een verdere bijdrage willen leveren aan ‘toenemend inzicht’.

Wij willen naar alle stakeholders transparantie bieden over de performance van onze leden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.