Volmachtmarkt groeit door in 2022

0

Het totale premievolume van de sectoren Schade en Inkomen in de volmachtmarkt blijft stijgen, namelijk met 4,5% tot 4,37 miljard euro in 2022 (2021: 4,2 miljard).

Dit blijkt uit het Marktrapport Volmachten 2022 van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en het Verbond van Verzekeraars op basis van de resultaten uit de Volmacht Resultaat Analyse (VRA). De stijging is verdeeld over diverse branches. Brand stijgt met 5,4%, Aansprakelijkheid met 4,6%, Motor met 2,8% en Verzuim met 10,3%, aldus het Marktrapport. Het resultaat op het boekjaar van de sector Schade (uitgedrukt in Combined Operating Ratio (COR)) in het volmachtkanaal stijgt met 7,5% naar 96,7% in 2022. De schaderatio is hoger onder andere door de februaristormen Dudley, Eunice en Franklin. Op deze stormen na, is het in 2022 rustig gebleven qua calamiteiten en is het rendement positief

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.