Volksbank verlaagt grens negatieve rente

0

Vanaf 1 april brengen SNS, ASN Bank en RegioBank een negatieve rente van 0,5 % per jaar in rekening op de afzonderlijke zakelijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen, over het deel van het saldo dat hoger is dan 100.000 euro. Eerder was die grens voor ondernemers nog vastgesteld op 250.000 euro.

In november werd duidelijk dat de Volksbank-merken SNS, ASN Bank en RegioBank vanaf 1 maart 2021 een rente van – 0,5% per jaar zouden gaan berekenen over het deel van het saldo dat hoger is dan 250.000 euro. Dit zou zowel voor particuliere als zakelijke klanten gaan gelden. Voor die laatste categorie valt die grens nu dus fors lager uit. “De kosten voor de bank als gevolg van de zeer lage en negatieve rentes in Europa maken dat de bankmerken van de Volksbank er niet aan ontkomen om de eerder aangekondigde grens van negatieve rente voor de zakelijke rekeningen verder te verlagen”, zegt de bank in een reactie op dit besluit.

ECB-tarief doorberekenen

De Volksbank kan op basis van wettelijke voorschriften niet al het binnengekomen geld uitzetten via leningen, hypotheken of obligatiebeleggingen. Een deel moet daarom verplicht gestald worden bij de Europese Centrale Bank (ECB) en dat kost op dit moment 0,5% per jaar.

Volksbank: negatieve rente boven 250.000 euro

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.