Volksbank: negatieve rente boven 100.000 euro

0

Vanaf 1 juli 2021 brengen de merken van de Volksbank, SNS, ASN Bank en RegioBank , 0,5% rente per jaar in rekening over het deel van het saldo dat hoger is dan 100.000 euro. De negatieve rente wordt berekend per afzonderlijke particuliere betaal-, spaar- en beleggingsrekening. De grens was eerder gesteld op 250.000 euro.

De wijziging wordt doorgevoerd vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de financiële markt. De Volksbank betaalt in veel gevallen een rentevergoeding over het spaargeld dat bij financiële instellingen, zoals de Europese Centrale Bank is ondergebracht.

Toename spaargelden

“Ondanks de historisch lage rente blijven klanten sparen. We zien een toename in spaargelden ten tijde van Covid-19. Wij hechten er waarde aan dat klanten kunnen blijven sparen voor het aanhouden van buffers voor onvoorziene uitgaven. Particulieren ontvangen tot een saldo van 25.000 euro variabele rente van 0,01%”, aldus de Volksbank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.