Volksbank en ASR betalen mkb-er sneller

0

Volksbank en ASR hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee steunen zij het streven van dit initiatief om facturen van leveranciers uit het MKB binnen dertig dagen te betalen. Er doen al 45 grote bedrijven mee aan het initiatief, dat subsidie krijgt van het ministerie van Economische Zaken.

De financials Rabobank, ING, ABN Amro, ABP, APG, Achmea, Van Lanschot en NIBC Bank gingen Volksbank en ASR al voor. Deelnemende partijen stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het MKB sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren.

Uit de laatste rapportage aan Betaalme.nu blijkt dat de aangesloten grote bedrijven in 2016 voor 170.000 leveranciers uit het MKB een betaaltermijn hebben gehanteerd van maximaal 30 dagen. Dit betrof 1,6 miljard euro aan facturen.

Binnen vijf jaar 500 grote bedrijven

Minister Kamp van Economische Zaken zou graag zien dat ook andere grote bedrijven dit voorbeeld volgen. Betaalme.nu is een non-commercieel initiatief dat erop is gericht om makkelijker toegang tot liquiditeit voor het MKB te realiseren. Dit door kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is om binnen vijf jaar met 500 van de grootste bedrijven in Nederland 2,5 miljard aan extra liquiditeit vrij te maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.