Volksbank benoemt CTO en CIO in Executive Committee

0

Marjolein de Jongh (foto) en Michel Ruijterman zijn benoemd als leden van het Executive Committee. Zij worden respectievelijk benoemd als Chief Transformation Officer (CTO) en Chief Information Officer (CIO).

Het Executive Committee start per 16 mei 2022 en heeft als doel het aanbrengen van focus en balans in de aansturing van de veranderende organisatie, zodat de Volksbank haar strategie ‘Beter voor elkaar – van belofte naar impact’ kan waarmaken. Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Met de benoemingen en installatie van het Executive Committee beschikt de Volksbank over de slagvaardigheid en bestuurlijke uitvoeringskracht die nodig zijn voor een succesvolle realisatie van de strategie.”

Samenstelling Executive Committee

Het Executive Committee bestaat uit zeven leden, de Chief Executive Officer (Martijn Gribnau), Chief Customer Officer (Marinka van der Meer), Chief Risk Officer (Jeroen Dijst) en de Chief Financial Officer, waarvoor het wervingsproces loopt. Naast deze statutaire leden hebben drie niet-statutaire leden zitting in het Executive Committee. Behalve de functies van CTO (Marjolein de Jongh) en CIO (Michel Ruijterman), is er een vacature voor de functie van Chief People & Organisation Officer (CPOO). Ook hiervoor loopt het wervingsproces.

Marjolein de Jongh

De Jongh was de afgelopen twee jaar als Managing Director Strategy & Transformation verbonden aan APG Groep. In haar loopbaan heeft ze ruim twintig jaar ervaring met grote strategie- en verandertrajecten in de bancaire sector, onder andere bij HSBC, ING, Royal Bank of Scotland, KPMG en Standard Chartered Bank. Binnen het Executive Committee focust zij zich op de transformatie naar een meer wendbare en klantgerichte bank.

Michel Ruijterman

Ruijterman werkt sinds 2019 bij de Volksbank en is momenteel Expertise Lead Tech. Voordat hij in dienst trad bij de Volksbank, bekleedde hij vergelijkbare functies bij Albert Heijn en Air France-KLM. Binnen het Executive Committee richt hij zich op de transformatie van de systemen, nodig om door te groeien als digitale, wendbare en omnichannel bank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.