VNAB Technische Commissie Cyber

0

Het in 2016 opgerichte Cyberriskplatform – een door de VNAB gefaciliteerd marktinitiatief – transformeert dit jaar naar de Technische Commissie Cyber. Die zal zich focussen op ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van cyber die van invloed zijn op de coassurantiemarkt.

De Technische Commissie Cyber zal aan deze ontwikkelingen en veranderingen gevolg geven, bijvoorbeeld in de vorm van gezamenlijke initiatieven tussen leden van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) of communicatie naar de markt. Voor de oprichting van de Technische Commissie Cyber is de VNAB nog op zoek naar twee nieuwe commissieleden. VNAB verzekeraars en makelaars kunnen zich hiervoor kandidaat stellen.

Gezamenlijke aanpak

Om de omvangrijke cyberrisico’s optimaal te kunnen beheersen, is volgens de VNAB een gezamenlijke aanpak van partijen binnen de coassurantiemarkt wenselijk. “Dat begint met het verzamelen en delen van de bij eenieder op dit gebied aanwezige kennis en ervaring. Die samenwerkingsgedachte ligt ook ten grondslag aan het ontstaan van het Cyberriskplatform, een initiatief ván en vóór de markt dat wordt ondersteund en gefaciliteerd door de VNAB”, aldus de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt.

VNAB commissies

De VNAB kent op dit moment vijf commissies: Geschillencommissie, Adviescommissie ICT, Juridische Commissie. HR Commissie en Financiële Commissie. Daarnaast zijn er vijf technische commissies ten behoeve van de branches Brand, Cyber, Engineering, Transport en Varia.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.