VNAB lanceert Sanctiepl@tform

0

De VNAB, de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt, heeft het Sanctiepl@tform gelanceerd. Met dit online platform kan de verzekeringsmarkt snel en kostenefficiënt aan de Sanctiewet- en regelgeving voldoen.

Van verzekeraars (en makelaars) wordt volgens de Sanctiewet 1977 verwacht dat zij uitvoerig onderzoeken met wie zij zaken doen of gaan doen. VNAB: “Zo mag de verzekeraar bijvoorbeeld geen schadeclaim uitkeren aan een organisatie die betrokken is bij terrorisme. Dit onderzoek kost veel tijd, geld en personeel.”

Met het Sanctiepl@tform wordt nagegaan met wie er zaken gedaan wordt of gedaan gaat worden. Daarnaast wordt gecontroleerd of een potentiële relatie mogelijk op de sanctielijst voorkomt. “Door de gestandaardiseerde en geautomatiseerde werking van de online applicatie kan er efficiënt en effectief onderzoek gedaan worden naar het naleven van de Sanctiewet. Al deze onderzoeken worden opgeslagen op het platform en zijn deelbaar binnen de coassurantiemarkt.”

Cliëntenonderzoek

Het VNAB Sanctiepl@tform is het enige platform dat de uitvoering van het cliëntenonderzoek (Customer Due Dilligence: CDD) en risico-onderzoek (Transaction Due Dilligence: TDD) van de Europese en Amerikaanse verordeningen volledig ondersteunt. “Het platform is web-based en bruikbaar voor zowel coassurantie, volmacht als provinciale posten en toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de VNAB”, aldus de vereniging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.