VNAB bespreekt moeilijk verzekerbare risico’s

0

De VNAB organiseert op donderdagochtend 11 juli 2019 een kickstart-ontbijt waar makelaars- en verzekeraarsleden met elkaar het gesprek aangaan over moeilijk verzekerbare risico’s. Na het ontbijt volgt een paneldiscussie en wordt in kleinere groepen gezocht naar passende oplossingen voor de klant.

De bijeenkomst wordt gehouden in het kennis- en ontmoetingscentrum van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) in Rotterdam en is toegankelijk voor makelaars- en verzekeraarsleden van de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt. Deelnemers aan het panel zijn: Gielijn Arends (MS Amlin), Focko Dorhout Mees (Marsh), Wilco de Haan (Schouten Zekerheid) en Armand Hoftijzer (Nationale-Nederlanden).

Tijdig het gesprek aangaan

Het wordt voor sommige risico’s, bedrijven en bedrijfstakken lastiger om zich adequaat te verzekeren, maar van echt onverzekerbare risico’s is volgens de VNAB (nog) geen sprake. In de begin mei verschenen VNAB Visie ‘Niets is onverzekerbaar?!’ schrijft de branchevereniging wel dat deze ontwikkeling de volle aandacht vraagt van de spelers op de co-assurantiemarkt en dat er zeker voor de mogelijk moeilijk verzekerbare risico’s tijdig het overleg dient te worden gestart over vragen zoals: hoe ontstaan moeilijk verzekerbare risico’s? Welke factoren spelen hierbij een rol bij respectievelijk makelaars en verzekeraars? Hoe zit het met de capaciteit en welke invloed heeft solvabiliteit? En de belangrijkste: hoe komen we met elkaar tot oplossingen voor de klant?

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.