VKG gaat pensioenadvies uitbesteden

0

Pensioen Partners Nederland (PPN) neemt het onderdeel Pensioen over van VKG. Beide ondernemingen werken al acht jaar nauw samen.

PPN heeft de adviseurs van VKG de afgelopen jaren begeleid bij complexe pensioenvraagstukken en het verzorgen van periodieke pensioenbijeenkomsten. De mogelijkheid voor adviseurs met een pensioenvergunning om pensioencontracten via VKG te administreren via het provinciale kanaal blijft ongewijzigd bestaan.

Peter van der Linde, directeur Provinciale verzekeringen van de serviceprovider: “VKG heeft de afgelopen jaren de klanten van adviseurs geadviseerd over pensioenvraagstukken en heeft de pensioencontracten beheerd. Het is nu tijd voor ons om te kiezen voor een gespecialiseerde partij voor pensioencontracten waarbij de continuïteit en capaciteit is gewaarborgd. Een partij die zich uitsluitend richt op pensioenadvies en -beheer en daarmee een volledig onafhankelijke rol heeft in de samenwerking met VKG en de adviseur. Onze adviseurs kunnen ook in de toekomst het pensioenadvies en -beheer zelf uit blijven voeren of uit laten voeren door PPN. Ook nieuwe pensioenregelingen kunnen via VKG aangevraagd blijven worden. Daarnaast blijven we in samenwerking met PPN sessies over pensioenactualiteiten verzorgen. De komende periode gaan we dit traject zorgvuldig uitrollen en communiceren.”

Noach van Beusekom, directeur Pensioen & Planning Nederland: “Met ons team van ICT-ontwikkelaars, accountmanagers en associate partners is dit voor ons een mogelijkheid om relaties en intermediairs van VKG kennis te laten maken met onze collectieve pensioensoftware, BPF- en cao-analyses en pensioenbeheer in het bijzonder.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.