Vivat zoekt oplossing weer-gerelateerde schades

0

Vivat verwacht in de nabije toekomst een toename van weer-gerelateerde schades. Om haar klanten tegen de overlast en ellende die hiervan het gevolg zullen zijn te beschermen, start het bedrijf samen met The Next Web de Weather Damages Prevention Challenge.

De challenge is een oproep aan start-ups om mee te denken over problemen die ontstaan door het veranderende klimaat. Edwin Grutterink, General Manager Schade bij Vivat: “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot schades aan bijvoorbeeld woningen en auto’s. Wij komen graag in contact met de nieuwste, innovatieve oplossingen om de eigendommen van onze klanten te beschermen.”

De start-ups met de beste oplossingen krijgen een partnership met Vivat, om zo hun oplossing verder te ontwikkelen en uit te rollen bij de bedrijfsonderdelen Reaal of nowGo.

Weather Damages Prevention Challenge

De verzekeraar werkt in deze challenge samen met The Next Web (TNW). Het doel is om gezamenlijk innovatieve, technologische oplossingen te vinden om weer-gerelateerde schades op de meest impactvolle manier te voorkomen. Iedereen kan een oplossing aandragen voor de challenge. Hieruit worden de meest vernieuwende en bruikbare oplossingen geselecteerd. De genomineerde kandidaten zullen worden uitgenodigd om hun oplossing te pitchen op 27 september 2018, in Amsterdam.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.