Vitalo’s denken na over woonwensen voor de toekomst

0

De installatie van Florius tijdens de Dutch Design Week (DDW) gericht op 65-plussers, of vitalo’s zoals Florius ze noemt, heeft vitalo’s en marktpartijen aan het denken gezet. De hypotheekverstrekker presenteerde van 16 t/m 24 oktober drie mogelijke toekomstige woonsituaties voor vitalo’s in het Vitalo Impact Lab, vanuit het inzicht ‘op tijd nadenken over je woonwensen voor later, maakt dat er straks meer mogelijk is’.

De hypotheekverstrekker gaat met de input die ze hebben opgehaald tijdens de DDW een keuze maken over de rol die de geldverstrekker kan en wil spelen om de groeiende groep vitalo’s op woongebied een zetje in de rug te geven. Bijvoorbeeld door te inspireren, faciliteren of financieren.

Uitstellen

Karin Polman, directeur van Florius: “We zijn erg enthousiast over onze deelname. We hadden veel bekijks met onze opvallende installatie en bezoekers wilden graag hun visie op hun woonplannen voor later met ons delen. We hebben gemerkt dat het onderwerp veel oproept. Veel mensen erkennen dat zij hun woonplannen voor een volgende levensfase liever uitstellen. Anderen zijn er al wel op tijd mee bezig, maar weten niet goed waar te beginnen. Of worden tegengehouden doordat ze niet weten waar te beginnen of het vele dat alternatief wonen, zoals wonen in een gemeenschap of het splitsen van een woning, vaak met zich meebrengt. We hebben veel contacten opgedaan en er zijn ons veel inspirerende projecten getipt. Daar gaan we de komende tijd induiken.”

Drie woonsituaties

Tijdens de Dutch Design Week heeft Florius met drie mogelijke, toekomstige woonsituaties vitalo’s en marktpartijen aangezet tot nadenken over woonwensen in de toekomst: een huis splitsen en delen met starters; een huis met behulp van technologie toekomstbestendig maken; op een bijzondere manier met anderen/andere vitalo’s samenleven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.