Vinplan personenschadecalculatie 2.0

0

Vinplan.Apps heeft de Realiteitscheck toegevoegd aan de rekentool ‘Letselschade Berekenen Plus’. De Realiteitscheck berekent het toekomstig arbeidsinkomen voor een ondernemer, zodat een personenschade beter onderbouwd en nauwkeuriger vastgesteld kan worden.

Volgens Vinplan financiële planning & software is het op dit moment binnen de personenschadebranche nog gangbaar dat een schade wegens verlies aan verdienvermogen voor een ondernemer wordt bepaald aan de hand van aannames. “Het toekomstig arbeidsinkomen wordt daarbij gebaseerd op een gemiddelde van een aantal jaren uit het verleden. Deze methode is onnauwkeurig en leidt tot incorrecte schadevaststellingen omdat de bron van het arbeidsinkomen – zijnde de onderneming – volledig buiten beeld blijft.

Met onze rekentool kan het toekomstig arbeidsinkomen voor een ondernemer afhankelijk gesteld worden van het resultaat uit onderneming. Dit resultaat wordt binnen de rekentool op boekhoudkundige grondslagen bepaald inclusief winst- en verliesrekeningen en balansen. Aanvullend wordt er voor ieder jaar een Realiteitscheck uitgevoerd die de onderneming controleert op eventuele liquiditeitstekorten. Het inkomen voor de ondernemer wordt door de rekentool automatisch aangepast bij liquiditeitstekorten. Er is zodoende een correlatie tussen ondernemer en onderneming die samen met de Realiteitscheck een sluitende financiële puzzel vormt. Op deze manier ontstaat een reële inkomenssimulatie en wordt er direct een waarheidsgetrouwe schade berekend”, aldus Vinplan.

Snelle vraagbaak

Aanvullend voordeel van deze nieuwe rekenmethode is dat partijen ook snel antwoord kunnen krijgen op veelvoorkomende vragen. Zo kan de rekentool volgens de ontwikkelaar bijvoorbeeld binnen één seconde antwoord geven op de vraag ‘Wat is het gevolg op de schade als de omzet met 1% stijgt?’.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.