Vijfde kwartaal op rij stijgt de woningprijs

0

Met de 12,8% stijging in Q2 2021 was de prijsstijging van woningen voor het vijfde kwartaal op rij groter dan in het voorafgaande kwartaal. De prijsstijging van bestaande koopwoningen was volgens de huizenprijsindex van het kadaster en het CBS zelfs de hoogste jaar-op-jaarstijging in 20 jaar.

De transactieprijs van een nieuwbouwkoopwoning bleef gemiddeld gelijk ten opzichte van vorig kwartaal en was gemiddeld 11,4% hoger dan een jaar eerder. De prijs van een bestaande koopwoning steeg vergeleken met een jaar eerder, met 13% harder dan die van nieuwbouwwoningen. Deze prijsstijging van bestaande koopwoningen was zelfs de hoogste jaar-op-jaarstijging in 20 jaar.

Minder transacties

In het tweede kwartaal werden 52 787 bestaande koopwoningen en 8 793 nieuwbouwkoopwoningen verkocht. Dit is respectievelijk 3,9% minder en 9,9% meer dan een jaar eerder. In totaal is het aantal verkochte woningen gedaald met 2,1%, de eerste afname na 7 kwartalen van groei ten opzichte van een jaar eerder in het totaal aantal transacties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.