Vijf sterren voor PPI Zwitserleven en NN

0

Voor de tweede keer heeft MoneyView de ProductRating van premieovereenkomsten voor collectief pensioen vastgesteld. Hiervoor zijn elf producten van negen pensioenverzekeraars en PPI’s met elkaar vergeleken. Het Nu Pensioen van Zwitserleven PPI behaalde de hoogste score bij Voorwaarden en Persoonlijk Pensioen Plan van Nationale-Nederlanden bij Prijs.

Bij het bepalen van de weging van de kenmerken die zijn gebruikt in de ProductRating Voorwaarden heeft MoneyView verschillende pensioenadvieskantoren betrokken. De producten zijn uiteindelijk beoordeeld op acceptatiecriteria, premiemogelijkheden, (online) communicatiemogelijkheden, nabestaandendekkingen, beleggingsmogelijkheden, arbeidsongeschiktheidsdekkingen en (incidentele) kosten. Het Nu Pensioen van Zwitserleven PPI behaalde de hoogste score en krijgt daarom vijf sterren.

ProductRating Prijs

MoneyView: “Bij de ProductRating Prijs is gekeken naar de beste verhouding tussen werkgeverslasten en deelnemersopbrengsten. Hiervoor zijn 23 deelnemersbestanden samengesteld, die onderling variëren in aantal deelnemers, partnersituatie en leeftijds- en inkomensverdeling. Vervolgens zijn er berekeningen uitgevoerd met verschillende beschikbare premies. De deelnemersopbrengsten zijn bepaald aan de hand van onze recent vernieuwde scenarioanalyse, waarmee ook lifecycles adequaat vergeleken kunnen worden. Op basis van de verhouding werkgeverslasten en deelnemersopbrengsten behaalt het Persoonlijk Pensioen Plan van Nationale-Nederlanden de vijf sterren.´

Lees hier de gehele Special Edition Pensioenen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.