Vijf sterren voor DL, Be Frank en Zwitserleven

0

De Special Edition van MoneyView belicht de markt voor pensioenproducten voor het mkb. Net als bij het maandelijks verschijnende Special Item zijn ook in deze uitgave de MoneyView ProductRatings voor ‘Prijs’ en ‘Voorwaarden’ bekend gemaakt.

MoneyView: “Tien pensioenproducten zijn op basis van in totaal 57 voorwaarden, kenmerken en mogelijkheden tegen het licht gehouden, resulterend in de ProductRating Voorwaarden. Verder zijn er in totaal 44 werknemersbestanden doorgerekend, met verschillende samenstellingen op basis van leeftijd, pensioenstaffels en inkomen. Op basis van deze berekeningen is de ProductRating ‘Prijs’ bepaald, die in dit geval in twee categorieën uiteen valt: er is niet alleen gekeken naar de producten die de werkgever het minste kosten, maar ook naar de producten die de werknemer het meeste opleveren.”

Doorbeleggen

Ook besteed deze Special Edition de nodige aandacht aan het thema ‘doorbeleggen na pensioendatum’, waarvan duidelijk wordt dat er zeer grote verschillen zijn in de manier waarop aanbieders de beleggingen inrichten die de klant zicht moeten bieden op een zo optimaal mogelijke verhouding tussen de kans op een hogere opbrengst en het risico op verlies van een deel van het pensioenkapitaal. Tot slot wordt er stilgestaan bij de meest actuele productontwikkeling in pensioenland, variabel pensioen. De uitkeringen van de verschillende producten zijn in een aantal scenario’s naast elkaar gezet.

Vijf sterren

MoneyView geeft vijf sterren in de categorie Prijs ‘Werkgeverslasten’ aan Delta Lloyd Persoonlijk Pensioen Plan, in de categorie Prijs ‘Werknemersopbrengsten’ aan BeFrank Neutrale Lifecycle Ambitieus en in de categorie ‘Voorwaarden’ aan Zwitserleven PPI Nu Pensioen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.