Vierde maand op rij minder akten gepasseerd

0

In april 2022 ondertekenden de notarissen in ons land ruim 155.000 akten, een jaar later zijn dat er nog maar 123.000 in de maand april. Dat is een verschil van meer dan 20%. Het is de vierde maand op rij waarin minder akten zijn gepasseerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

De onroerend goedpraktijk is ook in april verantwoordelijk voor de daling. In totaal zijn ruim 22.000 hypotheek- en overdrachtsakten minder gepasseerd. Dat is volgens de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) meer dan de helft minder dan in april vorig jaar. Dat heeft alles te maken met de sterk gestegen rente en het beperkte woningaanbod.

Meer testamenten

Hoe anders is het beeld bij de familiepraktijk. Notarissen passeerden afgelopen maand zo’n 27.000 testamenten, ruim 1.500 meer dan in april 2022. Het aantal levenstestamenten nam in april zelfs met 17% toe naar ruim 17.000. De KNB zag ook bij de ondernemingsrechtpraktijk het aantal gepasseerde akten met 2% stijgen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.