Vier miljoen DELA verzekerden

0

DELA zag vorig jaar het premie-inkomsten stijgen naar ruim 450 miljoen euro en passeerde de grens van vier miljoen verzekerden. In alle landen waar de uitvaartverzekeraar en -verzorger actief is, steeg het aantal verzekerden.

Om verder te kunnen groeien, wendbaar te blijven en mensen, systemen en processen voor te bereiden op de toekomst besteedde DELA 11 miljoen extra aan haar IT-systemen. “Deze forse investering gaat niet zonder slag of stoot en raakt de bedrijfsvoering in al haar facetten”, aldus bestuursvoorzitter Edzo Doeve. “Uitgangspunt hierbij is dat we geen digitale verzekeraar of uitvaartverzorger willen worden, maar dat de digitale technologische ontwikkelingen ten dienste staan van onze leden, klanten en medewerkers.”

Ondanks de grote uitgaven aan de IT-systemen kwam het operationeel resultaat uit op ruim 35 miljoen euro positief. De solvabiliteitsratio steeg naar 373 procent. Voor de waardevastheid van de uitkeringen wordt 42 miljoen (2017: 18 miljoen) toegevoegd aan de technische voorzieningen. Door de slechte beleggingsresultaten eindigde het jaar voor DELA toch nog in het rood. Het beleggingsverlies kwam uit op 139 miljoen, terwijl 2017 nog een plus van 423 miljoen liet zien. Hierdoor kwam het bedrijfsresultaat van DELA uit op een verlies van € 203 miljoen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.