Vier het leven. Antoinette blogt – Dag 5

0

Vanochtend werden we wakker in ons eigen bed. Voor sommigen ging de wekker vroeg omdat het werk roept, anderen hebben een extra dagje vrij genomen om de stramme spieren rust te geven. Waar ieder teamlid ook zit, allemaal denken we terug aan deze bijzondere week.

‘Dat vind ik het mooie van het gevecht tegen ALS, we doen het samen.’

Als ik thuis de dagelijkse beslommeringen weer hoor, besef ik dat ik in een bubbel heb gezeten. De rest van de wereld is me totaal ontgaan. Voor ons telde maar een ding: de prestatie omzetten in donaties voor Stichting ALS Nederland.

Zelfs gisteren nog op de terugweg hoorde ik regelmatig opgetogen kreten in de bus: Joehoe, weer een donatie.  Er is flink wat geld op onze benen gestort en het druppelt nog altijd binnen. Dat moet ook. Gorrit Jan Blonk, voorzitter van de Stichting ALS benoemde het in zijn slotwoord tijdens deze editie van de Tour: de oplossing voor deze mensonterende ziekte komt naderbij, maar er is nog altijd veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek. Niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld wordt gezocht naar de oplossing en het dondert niet wie daarin slaagt: ALS het maar gebeurt.

Dat vind ik het mooie van het gevecht tegen ALS, we doen het samen. Ieder op zijn eigen manier, maar met de handen ineengeslagen. Sponsors, vrijwilligers, toeschouwers, wetenschappers, artsen én patiënten. Het is bewonderingswaardig dat ook die laatste groep, voor wie de oplossing zelf te laat komt, zich vaak zo enorm inzet om voor de patiënten die nog komen gaan, een betere toekomst te bewerkstelligen.

'Dat vind ik het mooie van het gevecht tegen ALS, we doen het samen.'We doen het met elkaar en daarom had deze blog in eerste instantie een andere titel: Samen voor elkaar, want de saamhorigheid is groot onder iedereen die zich met de strijd tegen ALS bezighoudt. Niet alleen het team Klim for Tim maar alle teams en hun thuisfront. Niemand vindt het raar als je wildvreemde mensen jankend in de armen valt op de top van de Mont Ventoux. Elke stap omhoog is een stap dichterbij de oplossing. We weten waar we het voor doen.

Daarom volgt na de traan de lach van het optimisme. Het leven kan soms onmenselijk kort zijn en het is ieders taak om er het allerbeste van te maken en door te zetten ook al stormt het om ons heen. Het is zoals Karin, de zus van onze overleden vriend en collega Tim, gisteravond zei: ‘Hij zit met een grijns van oor tot oor vanaf zijn plek naar beneden te kijken.’ Ik weet zeker dat hij het fantastisch vindt dat de strijd tegen ALS doorgaat, zeker nu er progressie wordt gemaakt. Daarom zijn we dankbaar voor alle steun die wij krijgen en vieren we het leven. Omdat er altijd hoop is.

Het boek van de Tour gaat even dicht en het draaiboek voor het Swim for Tim diner slaat een volgende bladzij open. Op maandag 1 juli organiseren we de derde editie van dit diner, waarvan ook alle opbrengsten naar Stichting ALS gaan. Er zijn nog 50 plaatsen vrij in ons restaurant. Dit jaar is het thema: Vier het leven. Voor 150,- euro per couvert bent u erbij. Aanmelden kan via : swimfortim.nl/diner.

En noteert u alvast in de agenda:

  • 13 oktober 2019: Nederlandse editie Tour du ALS
  • 11 juni 2020: Tour du ALS – Mont Ventoux – Frankrijk

Het Klim for Tim-team doet mee met beide evenementen. Sluit u zich bij ons aan?

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman is oprichter van de FlexFront Groep, directeur van Nationale Waarborg en initiator van Swim for Tim, Klim for Tim en het ALS-diner. Ook is zij ambassadeur van het platform Client Officer.