Via Ockto gecategoriseerde banktransacties ophalen

0

Door een samenwerking tussen Ockto en Invers is het nu mogelijk om overheidsbronnen en gecategoriseerde banktransacties te combineren. Het is een nieuwe stap naar een zo compleet mogelijk financieel profiel van de consument, op zowel persoons- als huishouden-niveau.

De combinatie van overheidsgegevens en gecategoriseerde banktransacties zorgt er volgens beide partijen voor dat financieel advies en producten nog beter afgestemd kunnen worden op de consument. Deze combinatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat netto-inkomsten gecombineerd kunnen worden met inkomsten die bekend zijn bij de overheid. Maar ook dat roodstanden, verzekeringen en andere vaste uitgaven (zoals alimentatie) in kaart gebracht kunnen worden.

LinX-service

Bart den Hollander, CEO Invers: “Sinds wij vorig jaar onze PSD2 vergunning kregen, leveren wij aan meer en meer Partners onze LinX-service voor het ophalen, verrijken en analyseren van banktransacties. Nu dus ook aan Ockto. Wij zien de logische combinatie van via DigiD toegankelijke databronnen enerzijds, en verrijkte banktransacties anderzijds, als perfecte ingrediënten voor tal van proposities.” Robert Harreman, algemeen directeur Ockto, zegt te verwachten dat de eerste klanten deze zomer gebruik kunnen maken van deze uitbreiding.

Foto: De samenwerking wordt digitaal beklonken. Boven v.l.n.r.: Bart den Hollander, Arash Poorasadi en Robert Harreman. Onder v.l.n.r.:  Gert Vasse en Auke Dirkmaat.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.