Via obligatie wil Goudse overnamekas vergroten

0

De Goudse heeft een Restricted Tier 1-obligatie voor een bedrag van 20 miljoen euro geplaatst bij een internationale belegger. Volgens bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester (foto) biedt het aangetrokken kapitaal uitstekende mogelijkheden voor De Goudse om verder te groeien. “Naast autonome groei staan wij ook open voor niet-autonome groei door overname van portefeuilles en/of verzekeraars. Nu onze kas verder is gevuld, biedt dit ons extra mogelijkheden.”

Dit is volgens de verzekeraar de eerste Restricted Tier 1-obligatie die via een private placement in Europa is geplaatst. De obligatie is genoteerd aan de Open Market van de beurs in Frankfurt (Freiverkehr). De obligatie kwalificeert als kapitaal voor Solvency II-doeleinden. De Restricted Tier 1-obligatie, met een eeuwigdurende looptijd, heeft tot november 2027 (wanneer een renteherziening plaatsvindt) een rente van 7,5%.

Solide kapitaalpositie

De transactie is volgens bestuurslid Pieter de Frel een bewijs van de solide kapitaalpositie en de goede financiële resultaten van De Goudse en ook van haar toegang tot de kapitaalmarkten. “Wij zijn er trots op dat wij als eerste Europese partij een onderhandse Restricted Tier 1-obligatie hebben geplaatst. Dit laat zien dat beleggers vertrouwen hebben in ons bedrijf.”

Actieve groeistrategie

In november 2015 en 2019 plaatste De Goudse al Tier 2-obligaties voor in totaal 70 miljoen euro. De verzekeraar investeert al geruime tijd in een actieve groeistrategie in alle kernsegmenten.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.